Omega Speedmaster

OMEGA SPEEDMASTER


Al ruim 60 jaar lang heeft menig horlogeliefhebber plezier van zijn of haar Speedmaster.
Soms, heel soms, vindt er een kleine verandering plaats aan de Speedmaster.
Dit keer is de aanpassing iets groter, maar op het eerste gezicht blijft hij hetzelfde.
Het uurwerk is onderhanden genomen en geoptimaliseerd naar de hoge standaarden die Omega heeft voor alle horloges.


“With Master Chronometer certification,

the most serious upgrade to the Moonwatch movement has arrived.”

Het uiterlijk van de Speedmaster is heilig. Het ontwerpteam van Omega zal hier dus ook niet snel aan durven komen. Om deze reden is Omega trouw gebleven aan haar oorspronkelijke design. De iconische kastvorm, de zwarte wijzerplaat, witte sub-counters en de deels gematteerde en gepolijste band zijn op het eerste gezicht onveranderd gebleven. Gelukkig maar vinden wij! Het gezicht van de Speedmaster moet zo mooi blijven als hij is. Het innerlijk van het horloge, het uurwerk, mag natuurlijk altijd verbeterd worden.
Kon dit horloge nog beter? Jazeker! En beter is hij.

Waar Omega 25 jaar lang het prachtige en altijd werkende 1861 handopwind uurwerk gebruikte, zijn zij voor dit 2021 model overgestapt naar een nieuw, verbeterd uurwerk. Het nieuwe Calibre. 3861 dat Omega gebruikt voor de huidige Speedmaster is de verbeterde versie van de Calibre 1861 die tot voor kort altijd gebruikt werd. Wat er verbeterd is aan dit uurwerk? Het Calibre 3861 is uitgerust met de allerbeste en nieuwste technieken die Omega te bieden heeft. De Speedmaster heeft nu een silicium balansveer, hierdoor is hij anti-magnetisch, heeft hij een Co-Axial uurwerk waardoor hij minder onderhoud nodig heeft en is hij zowel COSC als METAS gecertificeerd zodat het horloge extreemnauwkeurig de tijd meet.


Ondanks dat het gezicht van de Speedmaster niet veranderd lijkt, is hij dat wel. Dit is natuurlijk erg knap van Omega. En inderdaad, wanneer je beide horloges naast elkaar ziet, zijn de verschillen duidelijk te zien. Het nieuwe Speedmaster model heeft meer een vintage look. Een trend waar Omega perfect op inspeelt met dit nieuwe model. De stalen band van het vernieuwde model is verfijnder en heeft een mooie vintage sluiting gekregen. Zowel de lunette als de kast zijn wat slanker dan bij het vorige model. Hierdoor lijkt het horloge kleiner, maar de afmeting is exact hetzelfde gebleven, namelijk 42mm.

Ook voor dit nieuwe model heeft Omega de optie voor saffier of hesaliet behouden. Anders dan bij het voorgaande model is er nog een klein verschil tussen deze opties. Het hesaliet model heeft een volledig gematteerde band, waar de saffier versie een gepolijst/gematteerde band heeft. Wel heeft de hesaliet versie nog steeds het kleine Omega logo in het midden van het glas gegraveerd, een klein, maar bijzonder detail. Naast de lederen en stalen band heeft Omega nu ook de optie voor een stoffen band. 

 


  • Uurwerk: Co-Axial caliber Omega 3861
  • Grootte: Ø 42mm
  • Materiaal: Stalen kast en mat stalen band of Textiel (nylon fabric) band
  • Waterdichtheid: 5 bar
  • Glas: Hasaliet 
  • Garantie: 5 jaar internationaal
  • Prijs: € 5.900,- / € 6.200

 

Bekijk hier meer

De voorgaande Speedmaster is helaas niet meer leverbaar. De reacties op het internet zijn lovend en wij verwachten dat er een enorme run gaat komen op dit vernieuwde model. Uiteraard hebben wij geprobeerd voldoende modellen in te kopen, maar dit zal waarschijnlijk altijd te weinig zijn. Schrijf nu dus snel in en garandeer uzelf van een fantastisch horloge!  

Doe hier een aanbetaling voor de Nieuwe Speedmaster


Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

12.30 – 18.00 uur
10.00 – 18.00 uur
10.00 – 18.00 uur
10.00 – 18.00 uur
10.00 – 18.00 uur
10.00 – 18.00 uur
12.30 – 17.00 uur