Longines Spirit

LONGINES SPIRIT. 
VIJF JAAR GARANTIE & ANTI-MAGNETISCH.

Een nieuw model in de sportcollectie heeft zijn aantreden gemaakt, de Longines Spirit. Dit sportieve horloge met vintage uitstraling is een uitstekende toevoeging aan de huidige sportcollectie van Longines. In de sportcollectie waren tot voorkort de geliefde en robuuste HydroConquest modellen te vinden en de wat strakkere Conquest. De Longines Spirit is een uniek horloge binnen de Longines collectie. Uurwerktechnisch is het horloge wat je verwacht van Longines. Fijn, technisch, duurzaam en geproduceerd met de mooiste en meest betrouwbare materialen en technieken.


 

 

Pilotenhorloges zijn een van de sterkste pilaren voor Longines. Vanaf de start van het merk heeft aviation een grote rol gespeeld in de groei en ontwikkeling van Longines. Het is voor ons dan ook geen verassing dat Longines binnen de nieuwe collecties een ijzersterk pilotenhorloge lanceert.  Wat maakt een horloge tot pilotenhorloge? Ook als je geen piloot bent is de Spirit natuurlijk een fantastisch horloge, sterker nog, waarschijnlijk zal niemand het horloge gebruiken als instrument bij het vliegen. Wat de Spirit collectie een piloten horloge maakt is de uitstraling van het horloge. Duidelijk afleesbare Arabische cijfers, grote wijzers en een robuuste kast, dit horloge is gemaakt om te dragen zonder zorgen.

 


 

 

 


 

Binnen de collectie zijn er een aantal verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar. 
Een geliefde uitvoering is het 3-hand model met een datum functie, prachtige effen sunburst wijzerplaat en beschikbaar in 40mm en 42mm. 
Ook heeft Longines een model met een chronograaf, gemaakt in 42mm.
De maten van de horloges zijn niet erg groot, het zijn bescheiden kastgroottes zodat de Spirit goed draagbaar is voor iedereen.  De modellen uit de Spirit collectie zijn verkrijgbaar in 3 kleuren:
Matzwart, Sunray-brushed blue en Grained silver.
Al deze kleuren zijn neutraal dus gemakkelijk te dragen, door de afwerking op de wijzerplaat komt iedere wijzerplaat tot leven wanneer er licht opvalt. Het horloge komt pas tot zijn recht op jouw pols.

 

 


  • Uurwerk: Chronometer Automaat L888.4
  • Grootte: Ø 40mm
  • Materiaal: Stalen kast en stalen band of Lederen band
  • Waterdichtheid: 10bar
  • Glas: Saffier
  • Garantie: 5 jaar internationaal
  • Prijs: € 2.040,-

 

Bekijk hier meer

 

 


 

Alle modellen in de Spirit collectie zijn voorzien van een COSC gecertificeerd uurwerk.
Een COSC-certificering houdt in dat het uurwerk extreem nauwkeurig is. Mechanische horloges hebben altijd een afwijking, dit omdat het een machine is en geen computer. Alle tandwielen werken samen om de secondewijzer te laten glijden waardoor er altijd een kleine afwijking zal zijn bij een mechanisch horloge. Hoe goed een horloge is kan dus mede afgeleid worden uit de afwijking van een horloge. Het COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) is een Zwitsers instituut die onder anderen de afwijkingen van horloges test. Het horloge krijgt een witte wijzerplaat en een zwarte seconde wijzer, hierna wordt het horloge getest in verschillende posities en temperaturen. Wanneer het horloge binnen de maximale afwijking van -4/ +6 seconden blijft doorstaat het de test en krijgt het, het COSC-certificaat. De chronografen uit de Spirit collectie zijn voorzien van een COSC-certificaat en een chronograaf met een column-wheel en net als de 3-hand versie een silicium balansveer. Dit zorgt ervoor dat de chronograaf buitengewoon nauwkeurig is en het uurwerk bestendiger is tegen magnetische velden, de grootste vijand van mechanische uurwerken tegenwoordig.


Longines is erg overtuigd van de kwaliteit van dit horloge.
De Spirit is namelijk het eerste en enige model in de collectie met een garantie termijn van maar liefst 5 jaar. 
Vaak is het garantietermijn van horloges 2 jaar. 
Longines heeft dus alle vertrouwen in de Spirit, wanneer test jij hem? 

 


 

 

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

12.30 – 18.00 uur
10.00 – 18.00 uur
10.00 – 18.00 uur
10.00 – 18.00 uur
10.00 – 18.00 uur
10.00 – 18.00 uur
12.30 – 17.00 uur