Omega Planet Ocean “Deep Black” diver

Omega Planet Ocean “Deep Black” diver

De Omega Planet Ocean, voor de Omega liefhebbers niets nieuws, al meer dan 10 jaar is deze modellijn een begrip bij Omega. Voortgevloeid uit de Seamaster lijn van Omega is dit één van de beste mechanische instrumenten voor bij het duiken. In 2005 werd het eerste model geïntroduceerd en dit was direct een groot succes, veel van deze modellen zien wij bij ons in de winkel nog steeds terug. Ook werd het horloge gedragen in James Bond films en eigenlijk is hij al niet meer weg te denken uit de collectie van Omega. Binnen tien jaar is het een icoon geworden binnen de collectie en doet hij niet onder voor veel andere Seamaster en Speedmaster modellen qua populariteit.

 

  Omega

 

 

Vanaf 2007 heeft Omega geleidelijk het uiterlijk en de uurwerken van het model veranderd en verbeterd, vanaf 2011 kreeg de Planet Ocean een “facelift” met onder andere een opengewerkte achterkant en een keramieken lunette. Het 8500 in-house uurwerk dat jarenlang heeft rondgedraaid in het horloge is recent vervangen door het nieuwe 8900 uurwerk, het uurwerk met de technieken die Omega tegenwoordig door voert in al zijn horloges. Het bijzondere van dit uurwerk is niet met één woord te beschrijven, het uurwerk heeft namelijk verschillende exceptionele onderdelen en functies.
De functies van dit nieuwe en futuristische uurwerk zijn onder anderen dat het een co-axial uurwerk heeft van Omega, hierdoor ontstaat er minder wrijving in het uurwerk waardoor de service van het horloge uit gesteld kan worden naar 8-9 jaar in plaats van om de 4-5 jaar, wat ieder ander mechanisch horloge nodig heeft. Deze techniek hanteert Omega al vanaf ongeveer 2000, dus nog voor dat het Planet Ocean horloge überhaupt bestond. Wat hieraan toegevoegd is, is het anti-magnetische gedeelte, en dit is heel erg bijzonder. Waar vroeger water en stof de grootste vijanden waren van horloges zijn dat tegenwoordig magnetische velden. Nog nooit was het een horloge/uurwerk producent gelukt om een anti-magnetisch uurwerk te vervaardigen, en net zoals bij het co-axial uurwerk is het Omega weer voor het eerst gelukt om dit te bewerkstelligen.
De Planet Ocean is een écht duik horloge en wel waterdicht tot 600M, hierdoor kan het als een instrument gebruikt worden en om de pols blijven tijdens het duiken.

 





In 2017 introduceerde Omega weer een nieuwe Planet Ocean, ditmaal nog bijzonderder. Niet alleen het uurwerk, het anti-magnetische gedeelte en de waterdichtheid spelen hier een grote rol, maar voornamelijk het materiaal waar de kast van gemaakt is, namelijk keramiek. Keramiek is een gebakken materiaal waarbij de moleculen erg dicht op elkaar gaan staan tijdens het bak-proces. Dit zorgt ervoor dat het niet kan krassen, en door de speciale technieken die Omega toepast ook nog eens ijzersterk is. Veel merken experimenteren met cosmetische onderdelen van keramiek, maar Omega heeft dit met zijn Planet Ocean en o.a. Speedmaster Dark side of the moon naar een nieuw niveau getild. Doordat de kast krasvast is zal dit horloge altijd zo mooi blijven als bij de aanschaf van het horloge, een materiaal die we in de toekomst meer en meer zullen gaan tegen komen bij de grotere horlogemerken.


 

 

Bekijk hier onze Omega Planet Ocean Collectie